Participem
en el PROJECTE MEDDIET
La Fundació Dieta Mediterrànea ha iniciat un programa destinat a nens i nenes anomenat ENPI_MEDDIET i el centre Frederic Godàs ha estat seleccionat per participar-hi.
L'alumnat de cinquè curs i el professorat de l'escola implicat en el projecte estem fent una formació sobre dieta mediterrànea tot i estudiant els seus beneficis per la salut. El passat divendres dia 29 de novembre, l'alumnat del nostre centre durant el matí va visitar al Gremi de Forners de l'Avinguda de Madrid núm. 15. de Lleida.
L'objectiu és donar a conèixer a l'alumnat com es fa el pa i la importància d'aquest aliment en la dieta diària. Representants de la Fundació Dieta Mediterrànea ens varen acompanyarar també en aquesta activitat.
Aquí teniu algunes fotografies de les activitats portades a terme.
La Fundació Dieta Mediterrànea ha iniciat un programa destinat a nens i nenes anomenat ENPI_MEDDIET i el centre Frederic Godàs ha estat seleccionat per participar-hi.
L'alumnat de cinquè curs i el professorat de l'escola implicat en el projecte estem fent una formació sobre dieta mediterrànea tot i estudiant els seus beneficis per la salut. El passat divendres dia 29 de novembre, l'alumnat del nostre centre durant el matí va visitar al Gremi de Forners de l'Avinguda de Madrid núm. 15. de Lleida.
L'objectiu és donar a conèixer a l'alumnat com es fa el pa i la importància d'aquest aliment en la dieta diària. Representants de la Fundació Dieta Mediterrànea ens varen acompanyarar també en aquesta activitat.
Aquí teniu algunes fotografies de les activitats portades a terme.
Per a saber-ne més...
En aquest curs l’escola Frederic Godàs participa en el projecte MedDiet,”Dieta
Mediterránea y Fomento de Alimentos
Tradicionales”, un projecte de la Fundación Dieta Mediterránea que té com a objectiu incrementar la consciència
dels consumidors tan exposats a perdre els hàbits saludables de la dieta
mediterrània.
Tots som
conscients que la Dieta Mediterrània en les darreres dècades està experimentant
canvis notables que s’expliquen pel desplaçament dels aliments mediterranis en
favor del “menjar ràpid” que, en moltes ocasions ens proporciona força energía
però sense que els nutrients siguin els més adequats.
En aquest projecte hi participen diversos països del Mediterrani: Egipte, Tunísia,
Grècia, Itàlia, Líban i Catalunya, des de Espanya. Per tant, podem veure la
intenció de transmetre els valors de l’estil de vida compartit pel pobles del
Mediterrani. Així doncs, a Lleida, la
nostra escola ha estat seleccionada, juntament amb el col·legi Claver de Lleida
Quan ens van presentar el projecte ens van oferir la possibilitat de triar
l’aliment que treballarien a fons els nostres alumnes. Així el professorat vam
triar el Pa, donat que es troba formant part de l’alimentació de
l’home des de l’antiguitat.
Els alumnes de cinquè, representant al Frederic Godàs, es van traslladar als locals del Gremi de
Forners de les Terres de Lleida, on van ser rebuts pels monitors del Projecte –
Blanca i Jordi – que ens van acompanyar durant tota la jornada.
L’activitat es va iniciar amb un col·loqui dirigit pel Jordi per tal de fonamentar
la dieta Mediterrània, recordant què tenien en comú en la seva alimentació els
països que formem part del projecte. Els alumnes van fer un repàs de la clàssica
Piràmide de la dieta Mediterrània,
que coneixem però es van introduir algunes novetats per tal d’adaptar-se
a l’estil de vida actual. Així es dóna importància :
-
als
hàbits saludables relacionats amb la
nostra dieta, concedint un paper rellevant a les relacions que s’estableixen a
l’hora de menjar tals com la conveniència de menjar en família.
-
a l’alimentació
i activitat física diària.
-
a la dieta
equilibrada, el menjar variat i amb productes estacionals, locals ....
A continuació un membre del Gremi de Forners ens va anar
introduint en el procés de l’elaboració del pa, . Amb les seves instruccions i
consells vam aconseguir fer uns pans boníssims, amb variades formes (cargols,
peixos, trenes...) que, una vegada cuïts, ens vam poder endur a casa.
Val a dir que, mentre els nostres pans eren a la càmera de fermentació, a
la temperatura i humitats adients, vam ser obsequiats amb un esmorzar
saludable: iogurt i mandarines.
En arribar a l’escola ens van
fer entrega d’un quadern a cadascú, que contenia exercicis i activitats envers
la dieta mediterrània que podrem treballar amb la nostra família; també ens van
regalar un llapis, ........ , una bosseta per a portar l’esmorzar a l’escola,
un joc ....
Finalment, ens vam fer una fotografia de grup amb la Blanca i el Jordi i
ens vam acomiadar, marxant de l’escola amb un bon entrepà per dinar.
En resum: hem reforçat els nostres coneixements sobre la dieta
Mediterrània, hem elaborat el nostre pa
i hem après la importància que aquest aliment té en la nostra alimentació. Ens
ho hem passat molt bé!.
Per ampliar la nostra informació:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada