dimarts, 18 de febrer del 2014

Comunitats d'Aprenentatge


COMUNITATS  D’APRENENTATGE

Ahir dilluns 17 de Febrer i dins de la celebració dels 10 anys de comunitats d’aprenentatge de l’escola Bressol de Cappont, l’aula del Centre de  Cultures Transfronterer estava plena a vessar de mestres, i també de nens i nenes menuts amb els seus pares i mares.

Entre salutacions i agraïments vam tenir l’oportunitat de poder escoltar novament al Doctor Ramon Flecha, pioner al nostre país d’aquest innovador sistema de treball interactiu entre grups heterogenis amb la participació de tota la comunitat: “Les comunitats d’aprenentatge”.

Fa una colla d’anys que el professor Flecha va venir al nostre centre a fer formació i la veritat és que la seva manera de fer i entendre l’acció educativa encara és present en nosaltres, tot i que no vam arribar mai a ser comunitat d’aprenentatge  pròpiament dita. La nostra escola és conscient de la riquesa que suposa  la diversitat de qualsevol tipus a l’hora d’aprendre, el treball interactiu entre alumnes, la participació de les famílies a l’escola i les seves expectatives envers l’educació, per exemple. Encara que no siguem comunitat d’aprenentatge, la filosofia d’aquesta manera de treballar és present a la nostra escola en moltes actuacions, per la seva veracitat i bons resultats.

Felicitem la feina de l’escola Bressol de Cappont i a les seves mestres les quals coneixem des de fa molt temps i valorem molt positivament la tasca educativa que porten a terme i que podem constatar en rebre l’alumnat de P3. PER MOLTS ANYS!