dimarts, 3 de juny del 2014

Congrés de ciència: Sons i sorolls

ENVOLTATS DE SONS: Sons i sorolls a la nostra escola
El passat dia 23 de maig els alumnes de sisè de la nostra escola van participar en un Congrés de Ciències celebrat a la UdL. Es tractava del Primer Congrés de Ciències Anna Gené, una nova experiència promoguda conjuntament per la Facultat de Ciències de l’Educació, l’Agenda 21 i el Departament d’Ensenyament.
L’objectiu d’aquest Congrés és que els escolars presentin els seus treballs d’indagació en ciències experimentals. Ells i elles són els encarregats de compartir les seves vivències i aprenentatges amb tot el públic assistent.

Podem disminuir el nivell de soroll que hi ha al nostre centre?

Els nostres alumnes han desenvolupat un Projecte interdisciplinari envers la contaminació acústica a  la nostra escola, ja que ens preocupa  l’impacte del so en els que hi treballem dia a dia al Frederic Godàs.

Hem identificat les FONTS NATURALS i les FONTS ANTROPOGÈNIQUES de la nostra escola.
La majoria dels sons produïts a l’escola són de caire antropogènic. Cal treballar hàbits i actituds.
Hem conegut la definició de “soroll” de la OMS i hem conegut les normatives.
Hem confeccionat un PLÀNOL DEL CENTRE identificant els espais més sorollosos
Hem identificat les fonts de soroll al voltant de l’escola.
Hem conegut accions mediambientals positives, localitzant les mesures  utilitzades per disminuir el so tant al centre com fora d’ell, al voltant.


HEM DE REPENSAR ACCIONS PER SENSIBILITZAR DEL SOROLL QUE ES CREA A L’ESCOLA EN LES TASQUES DIÀRIES, PER TAL DE CONSCIENCIAR SOBRE ELS EFECTES QUE TÉ LA CONTAMINACIÓ ACÚSTICA EN LA SALUT I EN L’APROFITAMENT ESCOLAR
EN CONSEQÜÈNCIA, HEM INICIAT ALGUNES ACCIONS PER REDUIR LA CONTAMINACIÓ ACÚSTICA AL CENTRE.