divendres, 20 de gener del 2012

Experimentació al voltant de les infusions al Cicle Inicial

Divendres 13 de gener un grup de 2n va anar a l’aula de ciència per tal de fer una activitat d’observació i d’experimentació relacionada amb les infusions ja que hem treballat en l’àrea de medi el tema de les plantes i concretament les plantes remeieres.
Primer vam començar per llegir la informació de les etiquetes de les diferents infusions per veure quines plantes les composaven i les vam olorar.
Després vam obrir un sobret d’infusió i vam veure les plantes triturades i seques que hi havia dins. Vam tocar-les i olorar-les.
A continuació vam veure un estri de cuina que s’utilitza per a fer les infusions quan es compren les plantes de la infusió a l’herbolari o es recullen del camp/ hort.
Tot seguit vam passar a fer diferents infusions. Depenent del contingut del sobret de la infusió l’aigua es tenyia de diferents colors.
Per fer-les més dolces vam afegir mel. També vam aprofitar per tastar-la per separat ja que molts del nens no l’havien tastat prèviament.
Finalment vam tastar les infusions. Unes eren més dolces, d’altres més àcides... A alguns els van agradar... a d’altres no tant... El més interessant, però, és que tothom es va decidir a tastar-ne alguna o fins i tot dues!