divendres, 25 de novembre del 2011

KÖRÖZÖTT AND Mrs. RÉKA

Mrs. Réka és el nom de la professora d'anglès que exerceix d'auxiliar de llengua estrangera “Comenius”. La Réka és hongaresa i estarà a la nostra escola uns quants mesos col•laborant a les classes d'anglès amb les tres professores d'aquesta àrea: Srta. Irene, Srta. Laura i Srta. Maria José.

La seva tasca és molt important per als nens i nenes de l'escola ja que tenen l'oportunitat d'escoltar un model més de pronúncia i a més, aprendre costums i tradicions d'altres cultures europees.

Ahir, per exemple, dins del marc de la setmana de la ciència, vam demanar-li a la Réka de treballar una recepta típica del seu país. Això va suposar repassar i consolidar els passos a tenir en compte abans d'escriure una recepta, aprendre nou vocabulari i noves estructures en anglès, conèixer els costums de la cultura hongaresa quant al menjar així com els productes típics d'aquell país, observar els canvis de la matèria al llarg de la preparació de la recepta i ah!... el més important, aprendre a valorar i respectar els aliments tot i treballant hàbits de comportament.

L'alumnat va participar amb interès en l'activitat i van poder activar tots els sentits a l'hora de realitzar la recepta. Es van observar els canvis de colors, les diferents textures dels aliments, els gustos i les olors dels ingredients abans i desprès de barrejar-los. L'alumnat de 6è va puntuar l'activitat amb nota alta.