dimarts, 28 d’octubre del 2014

Castanyada 2014

CASTANYADA 2014

El dijous vinent,
ballarem alegres danses
i gaudirem de valent
tot xerrant i tot bevent.

Encisats amb el perfum
d'unes bones castanyes torrades,
bona gresca muntarem
i fins dilluns no tornarem.

 
  • QUAN SERÀ LA FESTA? El dijous, 30 d’octubre
  • EN QUIN LLOC? Al pati de l’escola
  • A QUINA HORA? A les 15,15h
TOTHOM HI ES CONVIDAT!!

Nota: L’alumnat de 6è vendrà castanyes a 2€ la paperina pel viatge de fi de curs.

dimarts, 21 d’octubre del 2014

Col·laborem amb el solidàrium 2014




El dissabte dia 18  d’octubre és va celebrar a la ciutat de Lleida la fira Solidàrium, aquest any amb el lema “salut i gènere” i on C.M. i C.S. van participar,  un any més, al mercadet d’intercanvi de contes, llibres de lectura i joguines en general.

Moltes gràcies a tots per participar en aquesta fira.



dilluns, 20 d’octubre del 2014

CM: Sortida local als Camps Elisis de Lleida


Els alumnes de 4t. hem anat als Camps Elisis, un gran jardí en mig de la ciutat, a observar els diferents arbres, alguns centenaris.

N’hem après alguns noms tot distingint com són les seves fulles.

diumenge, 19 d’octubre del 2014

CS: Revivim la nostra història als Vilars d'Arbeca i al Cogul!

Divendres passat, dia  17 d’octubre,  els i les alumnes de 6è de primària, vam fer la primera sortida d’aquest curs. Vam poder gaudir d’un molt bon dia, tot aprofitant per fer visites culturals molt interessants. 
Durant el matí, vam poder visitar els vilars d’Arbeca, fortalesa ilergeta construïda al segle VIII abans de la nostra era. Els vilars són un conjunt històric i arqueològic monumental excepcional i únic al nostre país. Des d’un primer moment, fou concebuda en els seus trets urbanístics i defensius bàsics. Una muralla de cinc metres d’amplada, una dotzena de torres, una barrera de pedres clavada i un fossat la feien pràcticament inexpugnable. N’és tant d’important, que l’any 1998 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, la categoria de Zona Arqueològica, per la Generalitat de Catalunya.
I a la tarda, després d’haver fet una pausa per dinar amb la colla de companys/es i tenir una estoneta de lleure, vam poder visitar la Roca dels Moros del Cogul, també coneguda amb el nom de “la balma del Cogul” . Aquesta  forma part de la Ruta de l’Art Rupestre, doncs és un jaciment clau per a l’estudi d’aquest art. Ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, ja que és un dels conjunts pictòrics parietals més importants de la península. El conjunt pictòric està format per 42 figures pintades, així com 260 elements gravats sobre la roca. Destaca sobretot una escena constituïda per unes figures humanes femenines que n’envolten una de masculina, és el que anomenen la dansa de la fertilitat o dansa fàl·lica.
Per acabar, només dir-vos que va ser un dia molt ben aprofitat!

Aquí en teniu unes quantes fotografies perquè us en pugueu fer una idea! ;-)