dimecres, 23 d’abril del 2014

Celebrem St. Jordi a l'escola!


Amb motiu de la diada de Sant Jordi a l’escola Frederic Godàs, hem pogut gaudir d’un dia molt emotiu i realment força complert. Hem començat amb la representació de l’obra de teatre en llengua estrangera (anglès) de St. Jordi a càrrec de l’alumnat de 6è. Què la veritat sigui dita, ho han fet molt rebé!!!

Seguidament, per cursos, hem pogut anar a veure l’exposició de la mostra de treballs i de manualitats que han fet tots els i les alumnes de l’escola des dels més petits als més grans. Tots ells molt creatius i interessants.

Al final del matí, hem pogut visitar la parada de llibres que teníem a l’escola per si desitjaven comprar-ne algun de misteri, d’aventures,... i finalment a la tarda, hem pogut celebrar els Jocs Florals, en els quals la Direcció de l’escola i la presidenta de l’AMPA han lliurat els premis als alumnes amb els millors escrits i fotografies finalistes. Cal dir que la selecció ha suposat un procés molt dur, ja que molts d’ells estaven força bé.

Esperem que hagueu gaudit tots/es de la diada de St. Jordi a l’escola! 

Aquí us en deixem un tastet...

dimarts, 15 d’abril del 2014

Fem la mona a Cicle Superior!


El passat  divendres, 11 d’abril els alumnes de cicle superior finalitzàvem el segon  trimestre amb una activitat tradicional de Catalunya. La mona!!! Vàrem preparar el pa de pessic i el vam decorar amb diferents ingredients, al gust de cadascú, des de crema de cacau, melmelada de maduixa, de préssec, fideus de xocolata, fideus de colors i diferents figures decoratives... 

Cada alumne va dissenyar la seva pròpia mona i se la va poder endur a casa per a gaudir-la  amb tota la família.

Així mateix, també vàrem construir un text instructiu oral entre tots per saber-ne exactament el procés d’elaboració.

Bé, només ens queda desitjar-vos un final de trimestre molt dolç!  Bones vacances de Setmana Santa per a tothom! Ens veiem a la tornada! 

Projecte Comènius: Vídeo de les escultures dels jardins de Lleida

Els alumnes de quart, cinquè i sisè han fet fotos de les escultures que podem trobar a les diferents zones enjardinades de la nostra ciutat.Amb totes elles hem fet un vídeo.Aquesta és una de les activitats del projecte Comènius. Esperem que us agradi a vosaltres i als nens i nenes dels altres països. Ara esperem impacients conèixer les escultures de les altres ciutats participants.

Cliqueu sobre la imatge per poder visionar el vídeo.

http://youtu.be/L-fXWXyr7EQ

dijous, 10 d’abril del 2014

2n Xerrada de les infermeres


Aquesta setmana i la setmana passada, les infermeres del CAP de Cappont han vingut a fer-nos una xerrada als dos grups de segon. Vam parlar d’exercici físic i descans i vam aprendre que no només practicar un esport ens ajuda a estar en bona forma física, sinó que hi ha moltes altres formes de fer activitat física: pujar i baixar escales, venir caminant a l’escola, anar a passejar, etc… Va ser una xerrada molt interessant!!

2n Hem recollit els calçots!


Ahir  a la tarda, tot l'alumnat de segon vam anar a l'hort de l'escola a recollir els calçots que havíem plantat al novembre. Un cop tots recollits, cadascú vam poder emportar-nos un manat cap a casa per poder així tastar els calçots que nosaltres mateixos havíem plantat. Per cert… Estaven boníssims!!!

diumenge, 6 d’abril del 2014

5è Sortida a Barcelona


El passat divendres, dia 4 d’abril, els i les alumnes de 5è de primària de l’escola Frederic Godàs vàrem gaudir d’una sortida molt maca a la ciutat de Barcelona. Allí, vam poder visionar una pel·lícula en 3D sobre la vida a les profunditats del mar. Seguidament, vàrem anar al Maremagnum i finalment, realitzàrem una visita guiada al Parlament de Catalunya, on vam poder aprofitar d’una explicació molt exhaustiva del nostre guia. El temps ens va acompanyar durant tot el dia. Podem dir que va ser una jornada molt complerta i molt ben aprofitada!

5è Comencem a treballar cooperativament en anglès


Amb l’objectiu de fomentar les interaccions entre els propis alumnes, i després d’haver treballat prèviament habilitats socials, interacció cara a cara, interdependència positiva i responsabilitat individual, els i les alumnes de 5è de primària van organitzar-se per treballar de manera cooperativa. Havien d’elaborar una producció en comú on cada membre del grup havia de desenvolupar un rol específic, unes habilitats, tot seguint un procés, a la vegada diferenciat i complementari, tan necessari com els de la resta dels components del grup.
El treball cooperatiu es refereix a un grup de procediments d'ensenyament que parteixen de l'organització de la classe en petits grups on els alumnes treballen conjuntament de forma coordinada per tal de resoldre diferents situacions-problema i aprofundir en el seu aprenentatge. En aquest cas, sobre les meravelles del món “Natural Wonder of the World”

4t El món de la percussió

L'alumnat de 4t, de cicle mitjà, vam anar a l'auditori Enric Granados a escoltar l'audició del Món de la percussió. Ens ha agradat moltíssim, hem gaudit i hem après molt sobre els diferents instruments. A més a més, actuava un exalumne, en Pol Laboreo, i ens ha complagut molt.

3r Esmorzar saludable


Els alumnes de 3r., el passat dia 2 d’abril van fer un taller per recordar que l’esmorzar és l’àpat més important del dia i de vegades el més oblidat. Cal prendre energia per començar bé el dia!!!

dijous, 3 d’abril del 2014

Titelles a Educació Infantil



El passat divendres, 28 de març, el centre de titelles de Lleida es va apropar a la nostra escola per oferir l'obra Xim a l'alumnat d'Educació Infantil. Vam gaudir molt d'en Xim en ximpanzé i la seva amiga la rateta.

1r i 2n: CAIXAFÒRUM: PLANETES I ESTRELLES



Aquesta setmana l'alumnat de primer i segon hem anat al Caixafòrum a fer l'activitat: "Planetes i estrelles". Ens han explicat el moviment de rotació i traslació, per què es fa de dia i de nit, el pas de les estacions, ens han ensenyat també els diferents planetes i hem vist diverses constel·lacions. Ha estat molt interessant!!

dimarts, 1 d’abril del 2014

Treballem varietats tradicionals de l'horta de Lleida


Durant el curs 2012-2013 els alumnes de 5è, com a membres de l’Agenda 21 Escolar, vam participar en un Projecte de recuperació de les varietats tradicionals de l’horta de Lleida, en concret del Bròquil Llucat i del Maduixot.
 
En el cas del Bròquil Llucat  vam començar l’estudi del seu cicle vital a partir del planter que ens van proporcionar fins a obtenir les llavors que ens ajudarien a estendre aquest cultiu entre els membres de la comunitat escolar que ho desitgessin. Aquest curs 2013-2014  ja fem sisè i hem completat el cicle; hem arribat a obtenir la primera collita pròpia del Frederic Godàs.

Us presentem un recull de fotos dels darrers dies d’aquest   treball  que ens ha permès seguir el currículum pel que fa a l’estudi de plantes i flors, així com la utilització de les TIC.

El cicle superior visita "l'escola de reciclatge"


En aquests dies els alumnes del Cicle Superior estem aprofundint en el tractament que en fem dels residus que produïm. Hem demanat col.laboració a les nostres famílies per analitzar com va la recollida selectiva i el reciclatge  a nivell domèstic. Finalment, hem visitat “l’Escola de Reciclatge”, una proposta educativa d’àmbit estatal, d’AMBILAMP, TRAGAMÓVIL i ECOPILES, sobre la recollida selectiva i el reciclatge de residus d’aparells elèctrics i electrònics, com bombetes, piles, ordinadors o joguines.
Aquesta visita ha estat una activitat interessant, un bon complement educatiu al treball realitzat, que ens ha permès la reflexió sobre el consum responsable i la prevenció de residus. 


Som conscients dels residus que generem?


Els alumnes de Sisè hem realitzat una visita a l’Abocador i  la Planta de Compostatge comarcals, ubicades a Montoliu i, posteriorment, hem anat a l’Abocador Clausurat de Serrallarga.
Amb aquesta visita hem après que:
-           si entre tots separem correctament els residus que generem podriem reduir els residus que van a parar a l’abocador.
-          a la Planta de compostatge transformen la matèria orgànica que nosaltres recollim i s’obtè un adob que, si s’utilitza en comptes de l’adob químic, s’estalvien primeres matèries i energia.
-          fent una bona recollida selectiva allargarem la vida dels abocadors, que ens són tan necessaris.

EN RESUM:  És necessari que cadascun de nosaltres miri de produir menys residus i col.labori en la recollida selectiva d’aquells residus que poden ser REutilitzats, REgenerats i REciclats, sense oblidar “la quarta ERRE”: també hem de mirar de REparar!

Fem apadrinament lector


En aquest trimestre a l’escola hem iniciat l’Apadrinament Lector. Es tracta d’una activitat d’aprenentatge en la que els alumnes de sisè fan de padrins i padrines lectors/es als alumnes de segon nivell.
Els alumnes d’ambdós cursos es van trobar a la biblioteca de l’escola on les tutores els van presentar l’activitat , es van establir les parelles i es va fer la presentació dels padrins i padrines amb els seus respectius fillols i filloles. Després de fer una foto per al record, es desplaçarien a les classes, on a partir d’ara realitzarem l’activitat en sessió quinzenal.
Els Objectius d’aquesta experiència els podem concretar en:
-          Millorar i motivar el nivell lector dels alumnes.
-   Guiar en l’activitat lectora d’uns alumnes “més experts” a alumnes en procés d’aprenentatge.
-          Establir relacions de coneixement mutu entre alumnes de diferents nivells.

Tots i totes estem valorant molt bé el treball realitzat i estem tan contents que us volem ensenyar un recull del que fem.

6è Sortida a Barcelona

El passat  21 de març  els alumnes de sisè nivell vam fer una sortida a Barcelona. Al matí vam visitar el Cosmocaixa ( antic Museu de la Ciència) i La Sagrada Família.
Al Planetari  del CosmoCaixa vam poder veure la pel.lícula “Els Eclipsis”, que ens va agradar molt. També vam passejar pel  Bosc Encantat, on vam visitar els diversos ecosistemes, que ens van impressionar. Finalment vam anar a descobrir els diferents racons del Museu, on podíem reflexionar amb els models científics que s’hi troben exposats i experimentar amb les diverses activitats proposades.
Després de dinar, a la Sagrada Família! Ens van rebre uns monitors i amb les activitats que vam fer ens van ajudar a conèixer i interpretar alguns dels  trets característics del Modernisme: materials, elements decoratius... Amb el recorregut per aquest majestuós monument vam descobrir el gran geni que va ser Antoni Gaudí i hem pogut valorar el nostre patrimoni artístic.